Bahan-bahannya
Hati lembu (Dihiris dan
digaul dengan garam dan kunyit)
Lada Hitam Kisar (1/2 sudu
besar)
Cili Api (5 batang – diketuk)
Minyak masak (2 sudu besar)
Sos Tiram (1 sudu besar)
Garam
Bahan Kisar
Bawang Putih (3 ulas)
Bawang Besar (1/2 labu)
Halia (1/2 inchi)
Bahan Hiasan
Bawang Besar dipotong bulat
(1 labu)
Carrot (dipotong ikut suka)
Daun Sup
Cara-caranya
1. Masukkan minyak ke dalam
kuali dan goreng hati lembu dengan api yang tidak terlalu besar
2. Agak2 hati dah hampir masak,
masukkan bahan kisar beserta Cilia Api dan biar seketika
3. Masukkan Sos Tiram dan Lada
Hitam dan kacau seketika
4. Masukkan Garam secukup rasa
5. Then last sekali boleh le
masukkan Bahan Hiasan..biar seketika dan bleh la di angkat (carrot tu masuk
awal skit pun x pe takut lambat empuk)
Sekian saja…Selamat Mencuba
ye…
nampak sedap plak...nak cubela...follow awak balik
ReplyDeletecube..cube jgn x cube...hehehe..thanks k
ReplyDelete