Bahan-bahan
Ikan
Bawang Besar
Bawang Putih
Halia
Asam Keping 1
Cuka
* Tomato, Bawang Merah Potong Bulat, Cili Api, Bunga Kobis direbus asing, Daun Bawang & Daun Sup
Langkah-langkah
Goreng Ikan sehingga garing (Klu ikan bawal lg sdap) dan ketepikan.
Untuk Kuah Kicap
1. Tumis bawang besar, bawang putih n halia
2. Masukkan air stengah cawan dan asam keping
3. Masukkan kicap & masukkan sedikit cuka
4. Kemudian Masukkan garam n gula secukup rasa.
5. Kemudian masukkan bahan ** ke dalam kuah
6. Lastly, masukkan lah ikan dlm kuah...
Hmmm cuba lah klung klang klung kling da siap......Selamat mencuba
This comment has been removed by the author.
ReplyDeletemana toyunya..xboh pun..masa makan bru buboh kot noh..haha!!
ReplyDeletekuang asam ang...aku tertinggai la...ekekekeke
ReplyDeleteda masuk dah...hahahahahah..
papepn thanks...
kuang asam tambah asam limau..haha!!
ReplyDeleteaku hny tny ja kot la buboh ms mkn..hihi!!
kadang ada org style bg resepi xhbs..haha!!